In het centrum van Enkhuizen tegenover de houten toren van de Westerkerk vindt je onze woonwinkel. Bijna wekelijks nieuwe aanvoer van leuke accessoires en meubels.

 
 
 

 

De Hoedendoos werd geopend in 1985 aan de Breedstraat 154 in Enkhuizen en is tien jaar later verhuist naar de Westerstraat 119. Ze begon als een antiek en curiosa winkel maar in de loop der jaren is de focus verschoven naar veel meer een woonwinkel waar je zowel nieuwe als oude spullen kunt kopen.
 

We runnen de winkel met z'n drieën; Beta, Martin en Judith. We zijn van donderdag tot en met zaterdag geopend. Op de andere dagen zijn we op pad. Opzoek. Speuren we het land af naar mooie spullen zodat er altijd verrassende dingen te vinden zijn.

 

Westerstraat 119 in 1929

Ons pand is meer dan 300 jaar oud en heeft dan ook een hele hoop meegemaakt. Er hebben een  meerdere bedrijven in gezeten maar de vroegste betrekking waar ook nog een foto van is te vinden is Drogisterij Jan van der Leek. Op de fietstandaard voor de rechteretalage de tekst “Het Klaverblad”. In de etalage veel producten van Sanatogen, Stacomb en Wybert. Op de deur een advertentie van Purol. Op de gevel (links) een advertentie voor Akker’s Abdijsiroop.